26 Ocak 2015 Pazartesi

Yüzyetmişyedinci gün

Ananen geldi Kurabiye. Ve hatta bugün babaannenin doğumgünü. Ananen, babaannen, deden sevdi seni. Senden, benden, babandan bahsedildi uzun uzun. Baban, minik bir çocukken de, askerlerle strateji oyunları oynar, askerlerin yeri değişirse kazara, kıyameti koparırmış. O çocuk büyümüş, gelişen teknolojiyle bilgisayarda strateji oyunları oynadığı gibi, hayatını da benzer bir teknik altyapıyla kazanıyor.

Sana gelelim hop, sen benimle geçirdiğin üç ayda en çok-süt, kaka, gaz sarmalı haricinde tabi- benimle mutfakta yemek yaptın, salonda dans ettin, ve sokak sokak gezdin buraları, esnafla tanıştın. Yani biz senin, şimdilerde sevdiğimiz gezici gurme Anthony Bourdain gibi olacağını hayal ediyoruz, bakalım hayat neler getirecek sana, bize.

Öptüm seni, sen kokan yerlerinden...

3 yorum:

  1. Hoşgeldin Kurabiye! Kurabiye'nin bir tanecik anneciği, ne büyük zorlukları sınırsız sevgiyle alt etmişsiniz, bundan sonrası size vız gelir vız!

    Güney yarımküreden sevgiyle,
    Büyüdüğümüze hâlâ inanamayan ,
    Burcu

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldin Kurabiye! Kurabiye'nin bir tanecik anneciği, ne büyük zorlukları sınırsız sevgiyle alt etmişsiniz, bundan sonrası size vız gelir vız!

    Güney yarımküreden sevgiyle,
    Büyüdüğümüze hâlâ inanamayan ,
    Burcu

    YanıtlaSil
  3. Ne diyordu bir şarkı, "büyümek yoktu verilen tüm sözlerde", büyümedik Nadare, bir büyümemiş daha katıldı en fazla aramıza:)

    YanıtlaSil